Kur­ku­ma­rij­st­bowl met boe­ren­kool, avo­ca­do & ei

Rijst + een flinke snuf kurkuma = lekker veel kleur in je bowl!

(15) waardeer
hoofdgerecht Rijst + een flinke snuf kurkuma = lekker veel kleur in je bowl! 2 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in een grote pan de rijst met ⅔ van de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  3. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de rest van de kurkuma 2 min. op laag vuur. Voeg de boerenkool toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
  5. Verdeel de rijst over diepe kommen, schep de boerenkool erop en leg de avocadoplakken erbij. Leg de eihelften erop en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met geroosterde cashewnoten; het recept is daarmee niet meer gluten- en lactosevrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 01-02

Kurkumarijstbowl met boerenkool, avocado & ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kur­ku­ma­rij­st­bowl met boe­ren­kool, avo­ca­do & ei

1
1
  • 100 g basmatirijst
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)

Kook in een grote pan de rijst met de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 200 g koelverse bloemkoolrijst

Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 2 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

4
4
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de rest van de kurkuma 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de boerenkool toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

7
7

Verdeel de rijst over diepe kommen, schep de boerenkool erop en leg de avocadoplakken erbij.

8
8

Leg de eihelften erop en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met geroosterde cashewnoten; het recept is daarmee niet meer gluten- en lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.