bewaar
Kurkumarijstbowl met boerenkool, avocado & ei
Kurkumarijstbowl met boerenkool, avocado & ei
bewaar

Kurkumarijstbowl met boerenkool, avocado & ei

Rijst + een flinke snuf kurkuma = lekker veel kleur in je bowl!

20 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

basmatirijst

3 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

200 g

koelverse bloemkoolrijst

2

middelgrote eieren

1

sjalot

1 teen

knoflook

1 el

arachideolie

300 g

gesneden boerenkool

200 ml

kokosmelk

1

eetrijpe avocado

Rijst + een flinke snuf kurkuma = lekker veel kleur in je bowl!

Aan de slag

1

Kook in een grote pan de rijst met ⅔ van de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de rest van de kurkuma 2 min. op laag vuur. Voeg de boerenkool toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.

4

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

5

Verdeel de rijst over diepe kommen, schep de boerenkool erop en leg de avocadoplakken erbij. Leg de eihelften erop en bestrooi met peper.

combinatietipLekker met geroosterde cashewnoten; het recept is daarmee niet meer gluten- en lactosevrij.