Meer­gra­nen­rijst­sa­la­de met avo­ca­do & ei

Een kleurrijke maaltijdsalade met een lekkere bite.

(3) waardeer
hoofdgerecht Een kleurrijke maaltijdsalade met een lekkere bite. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst, met de kurkuma in het kookwater, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme rijst in een wijde kom, voeg de rodekool toe en roer goed. Laat staan, maar schep af en toe om.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 el sap in een kommetje met de olie tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en schep door het rijst-koolmengsel. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 15 min. in de koelkast.
  3. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Hak de noten grof. Garneer de salade met de avocado, het ei en de noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Meergranenrijstsalade met avocado & ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meer­gra­nen­rijst­sa­la­de met avo­ca­do & ei

1
1
  • 275 g meergranenrijst
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)

Bereid de rijst, met de kurkuma in het kookwater, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g gesneden rodekool

Doe de warme rijst in een wijde kom, voeg de rodekool toe en roer goed. Laat staan, maar schep af en toe om.

3
3
  • 1 citroen
  • 4 el extra vierge olijfolie

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 el sap in een kommetje met de olie tot een dressing.

4
4
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en voeg toe.

5
5

Breng de dressing op smaak met peper en schep door het rijst-koolmengsel. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 15 min. in de koelkast.

6
6
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

7
7
  • 2 avocado's
  • 50 g ongezouten walnoten

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Hak de noten grof.

8
8

Garneer de salade met de avocado, het ei en de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.