Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei

Een frisse ontbijtsalade met in de hoofdrol een gepocheerd ei met kurkuma.

(5) waardeer
ontbijt Een frisse ontbijtsalade met in de hoofdrol een gepocheerd ei met kurkuma. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie 2 min. op middelhoog vuur. Halveer de tomaten in de lengte. Hak de pistachenoten grof.
  2. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn en kurkuma toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min. Verdeel de spinazie over de kommen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tomaten en pistache. Breek de eieren vlak voor serveren open.

combinatietip:

Lekker met volkoren crackers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Gepocheerd kurkuma-ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei

1
1
  • 2 el pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 125 g romaatjes

Halveer de tomaten in de lengte. Hak de pistachenoten grof.

4
4
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn en kurkuma toe.

5
5
  • 2 middelgrote eieren

Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min.

6
6

Verdeel de spinazie over de kommen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de spinazie.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Bestrooi met de tomaten en pistache. Breek de eieren vlak voor serveren open.

combinatietip:

Lekker met volkoren crackers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.