Ei po­che­ren

Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.

(3) waardeer
ontbijt Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Gebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.

video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Ei pocheren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei po­che­ren

1
1
  • 1 el wittewijnazijn

Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

2
2
  • 1 middelgroot ei

Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.

3
3
  • 3 middelgrote eieren

Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren.

4
4

Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Gebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.