Ei pocheren

Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.

75 kcal

10 min. bereiden

3.9/5

(77)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • schuimspaan


Aan de slag

  1. Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

  2. Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.

  3. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren.

  4. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.

  • bereidingstipGebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.
  • Ei pocheren

    Instructievideo - 00:47 min.

Wat vond je van dit recept?

Ei pocheren

Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig