bewaar
Ei pocheren
Ei pocheren
bewaar

Ei pocheren

Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.

10 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

wittewijnazijn

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.

Aan de slag

Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.

bereidingstipGebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.

Ei pocheren

Instructievideo - 00:47 min.