Ei pocheren
Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.
75 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 el
4
Dit heb je nodig
schuimspaan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 03 - Altijd weekend
Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.
Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- bereidingstipGebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.
Ei pocheren
Instructievideo - 00:47 min.
Ei pocheren
Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.

4 personen
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.
Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Gebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el wittewijnazijn
4 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
schuimspaan




