Het per­fec­te roer­ei

Zondagochtend: geroosterd brood met roerei, een glas versgeperst sap. Laat die dag maar komen.

(1) waardeer
brunch Zondagochtend: geroosterd brood met roerei, een glas versgeperst sap. Laat die dag maar komen. 2 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd. Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven.
  2. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren.
  3. Breng het roerei op smaak met peper en eventueel zout.

kookstaptip:

Houd je van extra romig roerei? Voeg dan bij stap 3, als het ei half gestold is, 3 el slagroom toe.

video

Roer­ei ma­ken

Instructievideo - 01:12 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 14 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 160 mg
Tags
Ook te zien in

Het perfecte roerei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Het per­fec­te roer­ei

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag.

3
3

Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven.

4
4

Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder.

5
5

Blijf roeren.

6
6

Breng het roerei op smaak met peper en eventueel zout.

kookstaptip:

Houd je van extra romig roerei? Voeg dan bij stap 3, als het ei half gestold is, 3 el slagroom toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.