bewaar
Broodje roerei met rauwe ham
Broodje roerei met rauwe ham
bewaar

Broodje roerei met rauwe ham

15 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

meergranenbollen

100 g

rauwe ham

4

middelgrote eieren

4 el

volle melk

25 g

ongezouten roomboter

40 g

rucola

Aan de slag

1

Snijd de meergranenbollen open. Leg ze met de snijkant naar beneden in een hete koekenpan zonder olie of boter en rooster ze knapperig. Leg ze open op een bord en verdeel de ham erover.

2

Klop de eieren los met de helft van de melk. Verhit de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de melk erdoor. Verdeel het ei over de bollen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Garneer met de rucola.

tip

algemeenVoor een extra romig accent kunt u de laatste 2 el melk die u aan het gestolde ei toevoegt vervangen door 1 el crème fraîche.

Roerei maken

Instructievideo - 01:12 min.