Vol­ko­ren­brood met rau­we ham en pad­den­stoe­leno­me­let

Een paddenstoelenomelet kun je ook heel goed koud eten. Lekker met rauwe ham op brood!

(2) waardeer
lunch Een paddenstoelenomelet kun je ook heel goed koud eten. Lekker met rauwe ham op brood! 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de champignons. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd het brood in 2 sneetjes per persoon van 1½ cm dik. Neem de omelet uit de pan en snijd in 2 parten per persoon. Beleg de helft van de sneetjes brood met de omelet, ham, tomaten en rucola. Dek af met de andere sneetjes brood en snijd doormidden

Tip:

Deze sandwich kun je een avond van tevoren maken (laat in dat geval de tomaat achterwege en eet er los een bakje snoeptomaten bij). Bewaar in aluminiumfolie of bakpapier en bind dicht met keukentouw.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenbrood met rauwe ham en paddenstoelenomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­brood met rau­we ham en pad­den­stoe­leno­me­let

1
1
  • 250 g gesneden kastanjechampignons
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 3 middelgrote eieren

Klop ondertussen de eieren los en schenk over de champignons. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.

3
3
  • 2 trostomaten
  • ¼ volkorenbrood

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd het brood in 2 sneetjes per persoon van 1½ cm dik.

4
4
  • 50 g rauwe ham
  • 10 g rucola

Neem de omelet uit de pan en snijd in 2 parten per persoon. Beleg de helft van de sneetjes brood met de omelet, ham, tomaten en rucola.

5
5

Dek af met de andere sneetjes brood en snijd doormidden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.