bewaar
Volkorenbrood met rauwe ham en paddenstoelenomelet
Volkorenbrood met rauwe ham en paddenstoelenomelet
bewaar

Volkorenbrood met rauwe ham en paddenstoelenomelet

Een paddenstoelenomelet kun je ook heel goed koud eten. Lekker met rauwe ham op brood!

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

gesneden kastanjechampignons

1 el

traditionele olijfolie

3

middelgrote eieren

2

trostomaten

¼

volkorenbrood

50 g

rauwe ham

10 g

rucola

Een paddenstoelenomelet kun je ook heel goed koud eten. Lekker met rauwe ham op brood!

Aan de slag

1

Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de champignons. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.

2

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd het brood in 2 sneetjes per persoon van 1½ cm dik. Neem de omelet uit de pan en snijd in 2 parten per persoon. Beleg de helft van de sneetjes brood met de omelet, ham, tomaten en rucola. Dek af met de andere sneetjes brood en snijd doormidden

algemeenDeze sandwich kun je een avond van tevoren maken (laat in dat geval de tomaat achterwege en eet er los een bakje snoeptomaten bij). Bewaar in aluminiumfolie of bakpapier en bind dicht met keukentouw.