Ome­let bak­ken

Een omelet is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is.

(1) waardeer
lunch Een omelet is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is. 2 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kleine koekenpan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is. Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan. Laat 5 sec. stollen. Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen. Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag. Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.

bereidingstip:

Beweeg de pan tijdens het bakken heen en weer. Zo wordt je omelet nog luchtiger.

video

Ome­let bak­ken

Kookles - 04:14 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in

Omelet bakken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let bak­ken

1
1
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 el halfvolle melk

Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan.

3
3

Laat 5 sec. stollen.

4
4

Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen.

5
5

Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag.

6
6

Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.

bereidingstip:

Beweeg de pan tijdens het bakken heen en weer. Zo wordt je omelet nog luchtiger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.