Ome­let met spi­na­zie en gei­ten­kaas

(98) waardeer
hollands brunch 4 personen
3 98

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de spinazie ontdooien. Klop de eieren los met de melk en dragon en breng op smaak met peper en zout. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het eimengsel op middelhoog vuur tot het aan de onderkant is gestold. Verdeel de spinazie en verkuimel de geitenkaas over de helft van de omelet en bestrooi met peper naar smaak. Klap de omelet met een of twee spatels dubbel en bak ‘m nog 4-5 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Omelet met spinazie en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met spi­na­zie en gei­ten­kaas

1
1
  • 100 g diepvries bladspinazie
  • 6 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 mespunt gedroogde dragon

Laat de spinazie ontdooien. Klop de eieren los met de melk en dragon en breng op smaak met peper en zout.

2
2

Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit.

3
3
  • 25 g ongezouten boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het eimengsel op middelhoog vuur tot het aan de onderkant is gestold.

4
4
  • 75 g zachte geitenkaas

Verdeel de spinazie en verkuimel de geitenkaas over de helft van de omelet en bestrooi met peper naar smaak.

5
5

Klap de omelet met een of twee spatels dubbel en bak ‘m nog 4-5 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.