Spi­na­zie-gei­ten­kaas­qui­che met aman­de­len

Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs. Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(705) waardeer
frans hoofdgerecht Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs. Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg. 4 personen
3 705

Advertentie

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
  2. Vorm bekleden met bladerdeeg. In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom. Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen. Met lepel vocht uit spinazie drukken. Spinazie door eimengsel roeren. Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
  3. Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken. Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover. Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 27  g
  • natrium 645 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-gei­ten­kaas­qui­che met aman­de­len

1
1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 225 g diepvries bladspinazie deelblokjes
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg

Spinazie in zeef laten ontdooien. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.

3
3
  • ½ el ongezouten roomboter
  • 1 el tarwebloem

Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.

4
4
  • 5 middelgrote eieren
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
  • 125 ml verse slagroom
  • 200 g geitenkaas (Bettinne blanc)

Vorm bekleden met bladerdeeg. In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom. Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.

5
5

Met lepel vocht uit spinazie drukken. Spinazie door eimengsel roeren. Spinazie-eimengsel in taart scheppen.

6
6

Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.

7
7
  • 100 g rookamandelen

Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover. Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.