bewaar
Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen
Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen
bewaar

Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen

Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs. Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.

25 min. bereiden
35 min. oventijd
720waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

diepvries bladspinazie deelblokjes

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

5

middelgrote eieren

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

125 ml

verse slagroom

200 g

geitenkaas (Bettinne blanc)

100 g

rookamandelen

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs. Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.

2

Vorm bekleden met bladerdeeg. In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom. Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen. Met lepel vocht uit spinazie drukken. Spinazie door eimengsel roeren. Spinazie-eimengsel in taart scheppen.

3

Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken. Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover. Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.