Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen
Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs. Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.

Advertentie
Ingrediënten
- 225 g diepvries bladspinazie deelblokjes
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 5 middelgrote eieren
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 125 ml verse slagroom
- 200 g geitenkaas (Bettinne blanc)
- 100 g rookamandelen
Lekker erbij
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
- Vorm bekleden met bladerdeeg. In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom. Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen. Met lepel vocht uit spinazie drukken. Spinazie door eimengsel roeren. Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
- Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken. Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover. Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 59 g
waarvan verzadigd 27 g - natrium 645 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen
Oven voorverwarmen op 200 °C.
- 225 g diepvries bladspinazie deelblokjes
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
Spinazie in zeef laten ontdooien. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
- ½ el ongezouten roomboter
- 1 el tarwebloem
Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
- 5 middelgrote eieren
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 125 ml verse slagroom
- 200 g geitenkaas (Bettinne blanc)
Vorm bekleden met bladerdeeg. In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom. Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
Met lepel vocht uit spinazie drukken. Spinazie door eimengsel roeren. Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
- 100 g rookamandelen
Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover. Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.