Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas
Je kunt groenten koken, maar je kunt er ook taartjes van maken met drie verschillende soorten kaas. Leuk voor de kinderen!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 courgette (klein)
- 1 el ongezouten roomboter
- 75 g verse spinazie
- 100 g oude kaas
- 80 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 250 ml halfvolle melk
- 70 ml olijfolie extra vierge
- 3 middelgrote eieren
- 1 rode peper
- 450 g tarwebloem
- 4 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 175 g zachte verse geitenkaas
Keukenspullen
- papieren cakevormpje
- muffinvorm met 12 holtes
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaden eruit. Snijd de courgette fijn. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 2-3 min., of tot deze net gaar is. Laat de courgette afkoelen. Snijd ondertussen de spinazie fijn. Rasp de oude kaas en Parmezaanse kaas en doe deze samen met de melk, olie, spinazie, courgette en eieren in een kom.
- Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Voeg de peper toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar. Meng er rustig de bloem en het bakpoeder door en voeg het zout toe. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de rest van het beslag. Zet 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.
- Om te controleren of de muffins gaar zijn, prikt u in de muffins met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 320 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 270 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 1 courgette
Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaden eruit. Snijd de courgette fijn.
- 1 el ongezouten roomboter
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 2-3 min., of tot deze net gaar is. Laat de courgette afkoelen.
- 75 g verse spinazie
- 100 g oude kaas
- 80 g Parmigiano Reggiano
- 250 ml halfvolle melk
- 70 ml olijfolie extra vierge
- 3 middelgrote eieren
Snijd ondertussen de spinazie fijn. Rasp de oude kaas en Parmezaanse kaas en doe deze samen met de melk, olie, spinazie, courgette en eieren in een kom.
- 1 rode peper
Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Voeg de peper toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.
- 450 g tarwebloem
- 4 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
Meng er rustig de bloem en het bakpoeder door en voeg het zout toe. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes.
- 175 g zachte verse geitenkaas
Verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de rest van het beslag. Zet 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.
Om te controleren of de muffins gaar zijn, prikt u in de muffins met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar.
Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.