bewaar
Kaassoesjes
Kaassoesjes
bewaar

Kaassoesjes

Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

20 porties

50 ml

halfvolle melk

100 ml

kraanwater

50 g

ongezouten roomboter

50 g

bloem

½ tl

zout

½ tl

gerookte paprikapoeder

2

middelgrote eieren

50 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.

Aan de slag

1

Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.

2

Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct.

bereidingstipJe kunt de soesjes 1 dag van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.

Kaassoesjes

Instructievideo - 00:39 min.