Kaas­soes­jes

Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder. 20 stuks
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.
  2. Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de soesjes 1 dag van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in

Kaassoesjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­soes­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 ml kraanwater
  • 50 g ongezouten boter

Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten.

3
3
  • 50 g bloem

Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.

4
4
  • ½ tl zout
  • ½ tl gerookte paprikapoeder

Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur.

5
5
  • 2 middelgrote eieren

Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan.

6
6

Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt.

7
7
  • 50 g geraspte oude kaas

Roer de kaas erdoor.

8
8

Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.

9
9

Laat iets afkoelen en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de soesjes 1 dag van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.