Ingrediënten
4 personen
1 eetlepel
boter of margarine om in te vetten
300 g
winterpeen
50 g
boter of margarine
50 g
bloem
300 ml
melk
1 zakje
geraspte oude kaas
2 theelepels
gemalen mosterdzaad
1 theelepel
paprikapoeder
zout
(versgemalen) witte peper
4
eieren
Dit heb je nodig
keukenmachine
souffléschaal inhoud ca. 2 liter
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Soufflévorm invetten. Wortels schoonmaken, in stukken snijden en in pan met water in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in ruime pan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas, mosterdzaad, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren. In keukenmachine wortel pureren en wortelpuree door saus roeren. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Pan van vuur nemen en eierdooiers door saus roeren. Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door saus spatelen en mengsel in vorm schenken. Soufflé in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Serveren met rijst en gemengde salade.
Wortel-kaassoufflé

hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Soufflévorm invetten. Wortels schoonmaken, in stukken snijden en in pan met water in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in ruime pan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas, mosterdzaad, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren. In keukenmachine wortel pureren en wortelpuree door saus roeren. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Pan van vuur nemen en eierdooiers door saus roeren. Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door saus spatelen en mengsel in vorm schenken. Soufflé in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Serveren met rijst en gemengde salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
300 g winterpeen
50 g boter of margarine
50 g bloem
300 ml melk
1 zakje geraspte oude kaas
2 theelepels gemalen mosterdzaad
1 theelepel paprikapoeder
0 zout
0 (versgemalen) witte peper
4 eieren
Dit heb je nodig
keukenmachine
souffléschaal inhoud ca. 2 liter