Wortel-kaassoufflé

Advertentie
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 300 g winterpeen
- 50 g boter of margarine
- 50 g bloem
- 3 dl melk
- 1 zakje geraspte oude kaas (150 g)
- 2 theelepels gemalen mosterdzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout
- (versgemalen) witte peper
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
Keukenspullen
- keukenmachine
- souffléschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Soufflévorm invetten. Wortels schoonmaken, in stukken snijden en in pan met water in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in ruime pan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas, mosterdzaad, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren. In keukenmachine wortel pureren en wortelpuree door saus roeren. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Pan van vuur nemen en eierdooiers door saus roeren. Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door saus spatelen en mengsel in vorm schenken. Soufflé in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Serveren met rijst en gemengde salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 15 g
- vet 31 g