bewaar
Wortel-koolrabischotel
Wortel-koolrabischotel
bewaar

Wortel-koolrabischotel

45 min. bereiden
15 min. wachten
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

ongezouten roomboter

125 g

Provençaalse magere spekreepjes

1

koolrabi

1 zakje

winterpeen

1 pakje

aardappelschijfjes

1 zakje

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

1 zakje

geraspte kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Bak de spekreepjes in hun eigen vet zachtjes uit. Snijd de koolrabi in dunne plakken, schil ze en snijd de plakken in vieren. Meng de koolrabi met de winterpeenplakken, de aardappelschijfjes en de uitgebakken spekreepjes. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de kaas erdoor. Schep de helft van het groentemengsel in de ovenschaal, verdeel de helft van de kaassaus erover. Schep de rest van het groentemengsel erop en verdeel hierover de rest van de kaassaus. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 45 minuten goudbruin en gaar.