bewaar
Pastaschotel met gerookte makreel
Pastaschotel met gerookte makreel
bewaar

Pastaschotel met gerookte makreel

Even kort de pasta koken en hup de oven in: zo makkelijk kan het zijn!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

380 g

gerookte makreelfilet in blik

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

400 g

tomatenblokjes

50 g

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

75 g

gemalen belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Even kort de pasta koken en hup de oven in: zo makkelijk kan het zijn!

Aan de slag

1

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Giet de makreelfilets af en vang de olie op. Vet de ovenschaal dun in met wat van deze olie. Verhit de rest van de olie en roerbak de Italiaanse roerbakmix 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng alles op smaak met peper en eventueel zout. Laat de farfalle uitlekken en schep deze bij de roerbakmix.

3

Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Schep de helft van de bechamelsaus door het gerecht en schep dit in de ovenschaal. Verdeel de makreel erover en dek af met de rest van de bechamelsaus.