bewaar
Lasagne met witlof en zalm
Lasagne met witlof en zalm
bewaar

Lasagne met witlof en zalm

Makkelijk snijden? Leg de laagjes steeds dwars op elkaar.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
192waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

witlof

1 liter

halfvolle melk

100 g

besciamella sausmix

150 g

groene lasagnevellen

200 g

gerookte zalmsnippers

1 bol

mozzarella

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud ca. 2 1/2 l)

Makkelijk snijden? Leg de laagjes steeds dwars op elkaar.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de witlof schoon. Snijd in reepjes en kook ca. 2 min. Giet de witlof af en laat goed uitlekken. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing op ver verpakking. Roer de kruiden erdoor. Vet de ovenschaal in. Schenk hier de saus in en dek af met lasagnevellen. Meng de witlof en zalm. Breng op smaal met peper en eventueel zout. Schep het witlof-zalmmengsel op de lasagne en dek af met de saus. Herhaal dit nogmaals en dek af met een laag lasagnevellen. Schenk hier bovenop de rest van de saus. Snijd de mozzarella in plakjes. Leg bovenop de saus. Laat de lasagne in het midden van de oven ca. 30 min gaar worden. Dek eventueel af met aluminiumfolie. Lekker met omatensalade en balsamicodressing.