Witlofschotel met gorgonzola

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappel
- 800 g witlof
- 200 g gebraden kipfilet
- 1 zakje besciamella sausmix
- 500 ml halfvolle melk
- 150 g gorgonzola
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Schil de aardappelen. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kern en halveer in de lengte. Kook de Witlof 4 min. en laat in een vergiet uitlekken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Wikkel de kipfilet om de witlof en leg in de ovenschaal.
- Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gorgonzola in stukjes en roer door de saus. Schenk de saus over de witlof. Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 15 min. goudbruin bakken. Serveer met de gekookte aardappelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Witlofschotel met gorgonzola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlofschotel met gorgonzola
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 1 kg vastkokende aardappel
- 800 g witlof
Schil de aardappelen. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kern en halveer in de lengte. Kook de Witlof 4 min. en laat in een vergiet uitlekken.
- 200 g gebraden kipfilet
Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Wikkel de kipfilet om de witlof en leg in de ovenschaal.
- 1 zakje besciamella sausmix
- 500 ml halfvolle melk
- 150 g gorgonzola
Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gorgonzola in stukjes en roer door de saus.
Schenk de saus over de witlof. Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 15 min. goudbruin bakken. Serveer met de gekookte aardappelen.