bewaar
Witlofschotel met gorgonzola
Witlofschotel met gorgonzola
bewaar

Witlofschotel met gorgonzola

25 min. bereiden
15 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

800 g

witlof

200 g

gebraden kipfilet

1 zakje

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

150 g

gorgonzola

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Schil de aardappelen. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kern en halveer in de lengte. Kook de Witlof 4 min. en laat in een vergiet uitlekken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Wikkel de kipfilet om de witlof en leg in de ovenschaal.

2

Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gorgonzola in stukjes en roer door de saus. Schenk de saus over de witlof. Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 15 min. goudbruin bakken. Serveer met de gekookte aardappelen.