bewaar
Romige witlofschotel uit de oven
Romige witlofschotel uit de oven
bewaar

Romige witlofschotel uit de oven

Lekker Hollandse schotel met een knapperig korstje uit de oven.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
288waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 struiken

witlof

150 g

schouderham

250 g

roomkaas kruiden

3 el

halfvolle melk

2

tomaten

100 g

geraspte belegen kaas

800 g

vastkokende aardappel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Lekker Hollandse schotel met een knapperig korstje uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer ze in de lengte. Kook de witlof ca. 5 min., giet af en laat uitlekken.

2

Wikkel de ham om de witlof en leg in de ovenschaal. Roer de roomkaas met de melk los en verdeel over de witlof. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de witlof. Bestrooi de schotel met kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min.

3

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de witlofschotel.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.