Romige witlofschotel uit de oven
Lekker Hollandse schotel met een knapperig korstje uit de oven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 struiken witlof
- 150 g schouderham
- 250 g roomkaas kruiden
- 3 el halfvolle melk
- 2 tomaten
- 100 g geraspte belegen kaas
- 800 g vastkokende aardappelen
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer ze in de lengte. Kook de witlof ca. 5 min., giet af en laat uitlekken.
- Wikkel de ham om de witlof en leg in de ovenschaal. Roer de roomkaas met de melk los en verdeel over de witlof. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de witlof. Bestrooi de schotel met kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min.
- Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de witlofschotel.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 955 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Romige witlofschotel uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige witlofschotel uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 6 struiken witlof
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer ze in de lengte.
Kook de witlof ca. 5 min., giet af en laat uitlekken.
- 150 g schouderham
Wikkel de ham om de witlof en leg in de ovenschaal.
- 250 g roomkaas kruiden
- 3 el halfvolle melk
Roer de roomkaas met de melk los en verdeel over de witlof.
- 2 tomaten
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de witlof.
- 100 g geraspte belegen kaas
Bestrooi de schotel met de kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min.
- 800 g vastkokende aardappelen
Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de witlofschotel.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.