Zalm­la­sag­ne

De frisse variant van het klassieke Italiaanse ovengerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(268) waardeer
italiaans hoofdgerecht De frisse variant van het klassieke Italiaanse ovengerecht. 4 personen
3 268

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de komkommer, halveer en verwijder het zaad. Snijd de komkommers in plakjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zalmsnippers en dille door de helft van de bechamelsaus.
  3. Vet de ovenschaal in. Schenk een laagje gewone bechamelsaus op de bodem. Schep 1/3 van de komkommer erop. Dek af met lasagnevellen. Schenk de helft van de zalmsaus erop en leg 1/3 komkommerschijfjes erop. Dek af met lasagnevellen. Nogmaals herhalen. Eindig met de rest van de gewone bechamelsaus. Strooi de kaas erover.
  4. Zet de schaal in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.815 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 22-23

Zalmlasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 komkommers

Schil de komkommer, halveer en verwijder het zaad. Snijd de komkommers in plakjes en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3
  • 100 g besciamella sausmix
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 50 g diepvries dille

Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zalmsnippers en dille door de helft van de bechamelsaus.

4
4
  • 125 g verse groene lasagnevellen

Vet de ovenschaal in. Schenk een laagje gewone bechamelsaus op de bodem. Schep 1/3 van de komkommer erop. Dek af met lasagnevellen.

5
5

Schenk de helft van de zalmsaus erop en leg 1/3 komkommerschijfjes erop. Dek af met lasagnevellen. Nogmaals herhalen.

6
6
  • 100 g geraspte belegen kaas

Eindig met de rest van de gewone bechamelsaus. Strooi de kaas erover.

7
7

Zet de schaal in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.