bewaar
Pastaschotel met broccoli en kaas
Pastaschotel met broccoli en kaas
bewaar

Pastaschotel met broccoli en kaas

20 min. bereiden
15 min. oventijd
184waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teen

knoflook

600 g

broccoli

15 g

verse basilicum

300 g

farfalle

2 el

traditionele olijfolie

400 g

plakken jong belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Scheur de blaadjes van het basilicum. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout 6 min. Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin, voeg op het laatst de knoflook toe. Snijd de helft van de kaas in stukjes. Giet de farfalle af en schep de gebakken ui, de stukjes kaas en de helft van het basilicum erdoor. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de broccoliroosjes over de pasta en dek het geheel af met de rest van de kaas.

3

Schuif de schaal onder in de oven en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in ca. 15 min. Strooi de rest van het basilicum over het gerecht en serveer het op borden.