Snel­le oven­pas­ta met broc­co­li en spe­k­reep­jes

Pasta, groenten en kaas tover je in de oven om tot een heerlijke schotel.

(121) waardeer
hoofdgerecht Pasta, groenten en kaas tover je in de oven om tot een heerlijke schotel. 4 personen
3 121

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de penne in ruim water met eventueel zout 5 min. Voeg de laatste 2 min. de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Voeg toe aan de spekreepjes en bak 3 min. Voeg de passata toe en verwarm nog 1 min.
  3. Schep de pasta met broccoli en de kaas door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 10 - Herfsthelden , Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM , Allerhande Box week 49 2016 , Receptkaart 2017 week 41-42

Snelle ovenpasta met broccoli en spekreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le oven­pas­ta met broc­co­li en spe­k­reep­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.

3
3
  • 300 g volkorenpenne

Kook de penne in ruim water met eventueel zout 5 min. Voeg de laatste 2 min. de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af.

4
4
  • 200 g magere gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 rode uien
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Voeg toe aan de spekreepjes en bak 3 min. Voeg de passata toe en verwarm nog 1 min.

6
6
  • 100 g geraspte jong belegen 30+ kaas

Schep de pasta met broccoli en de kaas door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 50 g geraspte jong belegen 30+ kaas

Schep in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.