bewaar
Ovenpasta met pompoen
Ovenpasta met pompoen
bewaar

Ovenpasta met pompoen

Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige (herfst)avond.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
640waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch volkoren penne rigate

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

100 g

AH Biologisch gerookte spekreepjes

400 g

AH Biologisch verse pompoenstukjes

400 g

tomatenblokjes in blik

2 tl

gedroogde salie

100 g

geraspte belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 25 cm, ingevet)

Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige (herfst)avond.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak in ca. 30 min. in de oven op 200 °C.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.