Oven­pas­ta met pom­poen

Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige (herfst)avond.

(620) waardeer
italiaans hoofdgerecht Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige (herfst)avond. 4 personen
3 620

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 25 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak in ca. 30 min. in de oven op 200 °C.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovenpasta met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g AH Biologisch volkorenpenne rigate

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 1 ui
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 400 g AH Biologisch verse pompoenstukjes
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 2 tl gedroogde salie

Voeg de pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g geraspte belegen kaas 30+

Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak in ca. 30 min. in de oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.