bewaar
Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten
Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten
bewaar

Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten

20 min. bereiden
15 min. oventijd
516waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

250 g

cherrytomaten

2 el

traditionele olijfolie

125 g

magere spekreepjes

750 g

diepvries spinazie

150 g

geraspte belegen 30+ kaas

250 g

verse tagliatelle

250 ml

kookroom light

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Snijd de ui in halve ringen en halveer de tomaten. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ¼ van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.

2

Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal en verdeel de helft van de spinazie erover. Schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en breng op smaak met peper. Zet de schotel ca. 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.

tip

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

variatietipVoeg voor wat meer pit 2 fijngesneden tenen knoflook aan het spinaziemengsel toe.