Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hollandse kaassaus
Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.
- combinatietipLekker over gekookte bloemkool.
Gerelateerde recepten
Hollandse kaassaus
Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.

bijgerecht
4 personen
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker over gekookte bloemkool.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
25 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
300 ml halfvolle melk
150 g geraspte oude kaas