Broccoli met kerrie-kaassaus
De saus maak je zelf en wordt goudbruin in de oven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g broccoli
- 25 g ongezouten roomboter
- ½ el milde kerriepoeder
- 25 g tarwebloem
- 250 ml halfvolle melk
- 50 g geraspte belegen kaas
- 1 el pompoenpitten (zakje à 65 g)
Keukenspullen
- lage ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de harde onderkant van de broccolistronken en snijd de broccoli in de lengte in vieren. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel met koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Maak de saus door de boter te smelten in een steelpan. Voeg de kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. zachtjes. Voeg al roerend de melk in scheutjes toe en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Voeg de kaas toe en laat al roerend in de saus smelten. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de stukken broccoli om en om in de ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen. Schenk de kerrie-kaassaus erover en strooi de pompoenpitten erover. Laat het gerecht in het midden van de oven in 10 min. goudbruin kleuren.
combinatietip:
Lekker bij gebakken vis, kipfilet of een tartaartje.

Broccoli
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 140 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Broccoli met kerrie-kaassaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoli met kerrie-kaassaus
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 600 g broccoli
Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel met koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- 25 g ongezouten roomboter
- ½ el milde kerriepoeder
- 25 g tarwebloem
Maak de saus door de boter te smelten in een steelpan. Voeg de kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. zachtjes.
- 250 ml halfvolle melk
Voeg al roerend de melk in scheutjes toe en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat.
- 50 g geraspte belegen kaas
Voeg de kaas toe en laat al roerend in de saus smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de stukken broccoli om en om in de ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen.
- 1 el pompoenpitten
Schenk de kerrie-kaassaus erover en strooi de pompoenpitten erover.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 10 min. goudbruin kleuren.
combinatietip:
Lekker bij gebakken vis, kipfilet of een tartaartje.