bewaar
Gepocheerd ei in slablad
Gepocheerd ei in slablad
bewaar

Gepocheerd ei in slablad

De techniek moet je even doorhebben, maar als het eenmaal lukt, wil je je ei nooit meer anders.

15 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

azijn

4

middelgrote eieren

1 krop

kropsla

De techniek moet je even doorhebben, maar als het eenmaal lukt, wil je je ei nooit meer anders.

Aan de slag

Breng in een lage pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Zet het vuur laag, vlak voordat het water kookt. Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ca. 3 min. pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken. Pocheer zo ook de rest van de eieren. Serveer in blaadjes kropsla met peper en zout naar smaak.

tip

Ei pocheren

Instructievideo - 00:47 min.