bewaar
Brioche met gepocheerd ei
Brioche met gepocheerd ei
bewaar

Brioche met gepocheerd ei

Het blijft een feestje: prik het ei door en laat het vloeibare geel je broodje onderdompelen in smaak.

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

middelgrote eieren

1 el

citroensap

5 el

witte wijnazijn

3 el

kraanwater

175 g

ongezouten roomboter

4 sneetjes

brioche brood

4 plakken

gegrilde yorkham

Dit heb je nodig

  • grillpan

Het blijft een feestje: prik het ei door en laat het vloeibare geel je broodje onderdompelen in smaak.

Aan de slag

1

Splits 1 ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, 1 el azijn en het water. Breng een pan waar de kom precies in past met een laag water van ca. 5 cm aan de kook. De kom mag het water niet raken. Zet de kom op de pan. Klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit. Smelt de boter in een steelpan. Klop de boter druppelsgewijs door het eimengsel tot een gladde saus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water.

2

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen. Verhit 6 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg de rest van het azijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. (zachte dooier) of 5 min. (harde dooier). Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren. Besmeer het brood met de boter en beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Schep de saus erover en bestrooi met peper en zout.

serveertipHet gebruik van rauwe eieren wordt sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.

Brioche met gepocheerd ei

Instructievideo - 03:32 min.