bewaar
Tabouleh met boerenkool, tonijn & gekookt ei
Tabouleh met boerenkool, tonijn & gekookt ei
bewaar

Tabouleh met boerenkool, tonijn & gekookt ei

Tabouleh is een Libanese salade die je zelf kunt vullen. Deze variant is met veel groenten, tonijn en ei.

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

2

sjalotten

2 el

milde olijfolie

300 g

boerenkool

400 g

bloemkoolrijst

400 g

broccolirijst

50 g

blanke rozijnen

1½ g

gemalen kaneel

300 g

winterpeen

320 g

tonijnmoot in olie

15 g

verse krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • rasp

Tabouleh is een Libanese salade die je zelf kunt vullen. Deze variant is met veel groenten, tonijn en ei.

Aan de slag

1

Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.

2

Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de boerenkool toe en bak 2 min. Voeg de bloemkoolrijst, broccolirijst, rozijnen en kaneel toe en bak nog 3 min.

3

Schil en rasp de winterpeen. Laat de tonijn uitlekken. Vang 4 el van de olie op (per 4 personen). Snijd de peterselie fijn.

4

Schep de winterpeen, de opgevangen tonijnolie, tonijn en peterselie door het broccoli-bloemkoolmengsel en breng op smaak met peper. Verdeel over een schaal en verdeel de eiparten erover.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.