To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

Handig: je kunt de quiche eerder al maken en dan 's avonds alleen even in de oven schuiven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(3) waardeer
hoofdgerecht Handig: je kunt de quiche eerder al maken en dan 's avonds alleen even in de oven schuiven. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccolirijst toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee.
  2. Snijd ondertussen de selderij fijn. Klop de eieren los met de kookzuivel, selderij, peper en eventueel zout. Laat de tonijn uitlekken.
  3. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de ui, broccolirijst en tonijn en verdeel over het bladerdeeg. Schenk het eimengsel erop en verdeel de tomaten en kaas erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren helemaal bereiden; bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 37-38

Tonijn-broccoliquiche met tomaatjes en oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien

Snijd de rode uien in halve ringen.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g broccolirijst

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccolirijst toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee.

4
4
  • 20 g verse selderij
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 ml kookzuivel

Snijd ondertussen de selderij fijn. Klop de eieren los met de kookzuivel, selderij, peper en eventueel zout.

5
5
  • 320 g Princes tonijnmoot in water

Laat de tonijn uitlekken.

6
6
  • 270 g vers bladerdeeg

Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Meng de ui, broccolirijst en tonijn en verdeel over het bladerdeeg.

7
7
  • 250 g cherrytomaten
  • 175 g geraspte belegen kaas 48+

Schenk het eimengsel erop en verdeel de tomaten en kaas erover.

8
8

Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren helemaal bereiden; bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.