bewaar
Bloemkoolquiche met oude kaas
Bloemkoolquiche met oude kaas
bewaar

Bloemkoolquiche met oude kaas

Zaanlander oud is krachtig en rijk van smaak en geeft de quiche een lichte crunch en lekkere bite.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
15 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

600 g

koelvers bloemkoolroosje

1

rode ui

200 g

Zaanlander oud 48+

6

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

1 tl

gemalen nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)

Zaanlander oud is krachtig en rijk van smaak en geeft de quiche een lichte crunch en lekkere bite.

Aan de slag

1

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes grof en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, peper en zout. Roer de kaas erdoor.

2

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de bloemkool over de bodem. Verdeel het eimengsel erover en leg de uiringen erop.

3

Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertempe­ratuur.

bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. op 160 °C in de oven.

combinatietipLekker met veldsla.