bewaar
Walnotenquiche met oude kaas
Walnotenquiche met oude kaas
bewaar

Walnotenquiche met oude kaas

Deze quiche heeft een verrassende crunch dankzij de walnoten. Rooster ze licht voor een extra nootachtige smaak.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
306waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

60 g

ongebrande walnoten

150 g

waterkers

200 g

fijne diepvries tuinerwten

4

middelgrote eieren

200 ml

crème fraîche

150 g

oude boerenkaas

250 g

romaatjes

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm), ingevet

Deze quiche heeft een verrassende crunch dankzij de walnoten. Rooster ze licht voor een extra nootachtige smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ontdooien.

2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Meng de erwten, waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche.

4

Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.