Maal­tijd­sa­la­de met ou­de kaas

(154) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 154

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in 4 parten. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook ze in ruim water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer.
  2. Snijd de kaas in blokjes en de ui in dunne halve ringen. Meng met de afgekoelde sperziebonen, ui, kaas, ham en rucola. Maak een dressing van de mayonaise, crème fraîche en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door de salade en garneer met de partjes ei.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met ou­de kaas

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in 4 parten.

2
2
  • 400 g verse sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook ze in ruim water met zout in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 400 g artisjokharten in blik

Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer.

4
4
  • 150 g Zaanlander oude kaas
  • 1 rode ui

Snijd de kaas in blokjes en de ui in dunne halve ringen.

5
5
  • 100 g hamblokjes
  • 75 g rucola
  • 1 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl dijonmosterd

Meng met de afgekoelde sperziebonen, ui, kaas, ham en rucola. Maak een dressing van de mayonaise, crème fraîche en mosterd.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door de salade en garneer met de partjes ei.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.