Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met to­nijn en sper­zie­bo­nen

Veel groente + vis = gezond doordeweeks maaltje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(5) waardeer
hoofdgerecht Veel groente + vis = gezond doordeweeks maaltje. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. Meng samen met de aardappelblokjes, olie en de paprikapoeder en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de eieren 8 min. in kokend water hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
  3. Halveer de tomaatjes en snijd de selderij fijn. Schep de bonen, tomaat en selderij door de aardappel. Schep de tonijn er voorzichtig door en verdeel de eipartjes erover.

serveertip:

Lekker met citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 31-34

Zoete-aardappelschotel met tonijn en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met to­nijn en sper­zie­bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rode ui
  • 800 g zoete-aardappelblokjes
  • 3 el arachideolie
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Snijd de ui in halve ringen. Meng samen met de aardappelblokjes, olie en de paprikapoeder en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 2 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren 8 min. in kokend water hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

5
5
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 20 g verse selderij

Halveer de tomaatjes en snijd de selderij fijn. Schep de bonen, tomaat en selderij door de aardappel.

7
7
  • 240 g tonijnmoot met een vleugje water in blik

Schep de tonijn er voorzichtig door en verdeel de eipartjes erover.

serveertip:

Lekker met citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.