Ge­roos­ter­de-bloem­kool­sa­la­de met to­nijn

Boter bij de vis? Niet in dit gerecht! Je maakt deze tweepersoonssalade namelijk met tonijn in water.

(6) waardeer
hoofdgerecht Boter bij de vis? Niet in dit gerecht! Je maakt deze tweepersoonssalade namelijk met tonijn in water. 2 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Snijd de ui in dunne partjes. Meng de bloemkool en ui met de olie, kerrie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Maak ondertussen de dressing. Doe de helft van de selderij met de yoghurt en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de rest van de selderij fijn.
  4. Meng de geroosterde groente met de bonen, rozijnen en de gesneden selderij. Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 43 g
    waarvan suikers 20 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde-bloemkoolsalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de-bloem­kool­sa­la­de met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 middelgrote ui

Halveer de grote bloemkoolroosjes. Snijd de ui in dunne partjes.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder

Meng de bloemkool en ui met de olie, kerrie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5

Maak ondertussen de dressing.

6
6
  • 5 g verse selderij
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el appel azijn

Doe de selderij met de yoghurt en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 400 g cannellinibonen in blik
  • 5 g verse selderij

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de rest van de selderij fijn.

8
8
  • 2 el rozijnen

Meng de geroosterde groente met de bonen, rozijnen en de gesneden selderij.

9
9
  • 145 g tonijnmoot in water

Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.