bewaar
Geroosterde-bloemkoolsalade met tonijn
Geroosterde-bloemkoolsalade met tonijn
bewaar

Geroosterde-bloemkoolsalade met tonijn

Boter bij de vis? Niet in dit gerecht! Je maakt deze tweepersoonssalade namelijk met tonijn in water.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

koelvers bloemkoolroosje

1

middelgrote ui

2 el

milde olijfolie

2 tl

kerriepoeder

10 g

verse selderij

3 el

Griekse yoghurt

1 el

appel azijn

400 g

cannellinibonen in blik

2 el

rozijnen

145 g

tonijnmoot in water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

Boter bij de vis? Niet in dit gerecht! Je maakt deze tweepersoonssalade namelijk met tonijn in water.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Snijd de ui in dunne partjes. Meng de bloemkool en ui met de olie, kerrie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Maak ondertussen de dressing. Doe de helft van de selderij met de yoghurt en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de rest van de selderij fijn.

4

Meng de geroosterde groente met de bonen, rozijnen en de gesneden selderij. Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.