Quinoa met hal­lou­mi en peul­tjes

Halló, halloumi! Welkom in ons leven.

(1) waardeer
hoofdgerecht Halló, halloumi! Welkom in ons leven. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan het water aan de kook en laat hierin de quinoa 10 min. zachtjes koken. Giet de quinoa af in een zeef en laat uitlekken. Doe in een kom en laat iets afkoelen.
  2. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Snijd de radijsjes in parten. Kook de peultjes 1 min., zodat ze beetgaar zijn (dit heet blancheren) Spoel direct koud en laat goed uitlekken.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de quinoa en pers de vrucht uit. Voeg het citroensap en de olie toe en schep om. Voeg de radijs en peultjes toe. Knip de tuinkers erboven, maar houd iets achter voor de garnering. Schep de salade om en breng op smaak met chilivlokken en de kaaspoeder.
  4. Hak de gerookte amandelen grof. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de plakken 3 min. Keer halverwege. Halloumi is een kaas die niet smelt en is daarom perfect om te grillen.
  5. Verdeel de halloumi, gerookte amandelen en de rest van de tuinkers over de salade.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Voeg dan meer chilivlokken toe.

variatietip:

Je kunt halloumi eventueel vervangen door feta. Deze hoeft niet te worden gegrild.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met halloumi en peultjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met hal­lou­mi en peul­tjes

1
1
  • 1 liter water
  • 300 g driekleurenquinoa

Breng in een pan het water aan de kook en laat hierin de quinoa 10 min. zachtjes koken.

2
2

Giet de quinoa af in een zeef en laat uitlekken. Doe in een kom en laat iets afkoelen.

3
3

Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook.

4
4
  • 300 g radijsjes
  • 200 g peultjes

Snijd de radijsjes in parten. Kook de peultjes 1 min., zodat ze beetgaar zijn (dit heet blancheren)

5
5

Spoel direct koud en laat goed uitlekken.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de quinoa en pers de vrucht uit.

7
7
  • 4 el extra vierge olijfolie

Voeg het citroensap en de olie toe en schep om. Voeg de radijs en peultjes toe.

8
8
  • 1 bakje bakje tuinkers

Knip de tuinkers erboven, maar houd iets achter voor de garnering.

9
9
  • ¼ tl chilivlokken
  • 2 el Parmigiano Reggiano-poeder

Schep de salade om en breng op smaak met chilivlokken en de kaaspoeder.

10
10
  • 50 g gerookte amandelen
  • 225 g halloumi kaas

Hak de gerookte amandelen grof. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm.

11
11

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de plakken 3 min. Keer halverwege. Halloumi is een kaas die niet smelt en is daarom perfect om te grillen.

12
12

Verdeel de halloumi, gerookte amandelen en de rest van de tuinkers over de salade.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Voeg dan meer chilivlokken toe.

variatietip:

Je kunt halloumi eventueel vervangen door feta. Deze hoeft niet te worden gegrild.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.