bewaar
Vegaschnitzel met salade van aardappel, broccoli & dille
Vegaschnitzel met salade van aardappel, broccoli & dille
bewaar

Vegaschnitzel met salade van aardappel, broccoli & dille

Een frisse aardappelsalade met een krokante vegaschnitzel! De lente lacht je toe.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

500 g

broccoli

6 el

milde olijfolie

½ el

mosterd

400 g

vegetarische schnitzel

2

sjalotten

200 g

radijs

60 g

gerookte amandelen

235 g

mini augurk

15 g

verse dille

75 g

biologische veldsla

Een frisse aardappelsalade met een krokante vegaschnitzel! De lente lacht je toe.

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes, snijd de grote in kwarten en kook alle krieltjes in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg de laatste 4 min. de broccoli aan de krieltjes toe. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Klop ondertussen ⅔ van de olie, 2 el azijn uit het augurkenpotje (per 4 personen) met de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

4

Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de amandelen grof. Snijd de augurkjes schuin doormidden en snijd de dille fijn. Schep de krieltjes, broccoli, augurkjes, sjalot, radijs, dille en veldsla om met de dressing.

5

Verdeel de salade over borden. Garneer met de amandelen en serveer met de schnitzels.

tip

algemeenNog wat salade over? Eet ’m eventueel de volgende dag als lunch. Lekker met een gebakken of gekookt eitje.