bewaar
Vegaschnitzel met paddenstoelen
Vegaschnitzel met paddenstoelen
bewaar

Vegaschnitzel met paddenstoelen

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopak

krieltjes

4 el

olijfolie

4

vegetarische schnitzels

1 schaal

oesterzwammen

150 ml

kookroom

1 el

mosterd

1 bakje

platte peterselie

500 g

broccoli

Aan de slag

1

Halveer de grote krieltjes. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. krokant en bruin. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Bak de oesterzwammen 2 min. in de achtergebleven olie. Voeg de kookroom, mosterd en 2 el water toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en zout.

3

Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar.

4

Schep de rest van de peterselie en peper en zout door de krieltjes. Verdeel de krieltjes met de schnitzels, de broccoli en de paddenstoelenroomsaus over 4 borden en serveer.