bewaar
Gegrilde krielaardappels
Gegrilde krielaardappels
bewaar

Gegrilde krielaardappels

25 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krielaardappeltjes in de schil

2 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

rozemarijn

zeezout

Dit heb je nodig

  • grillmand

  • barbecue

Aan de slag

1

Krielaardappels in ruim water met zout in ca. 10 min. bijna gaar koken. Krielaardappels in vergiet laten uitlekken. In kom olie, knoflook en rozemarijn door elkaar mengen en nog warme aardappels erdoor scheppen. Tot gebruik bewaren.

2

Krielaardappels in goed ingevette grillmand scheppen en op barbecue in ca. 10 min. goudbruin grillen. Mand regelmatig schudden, zodat aardappels rondom gelijkmatig bruin worden. Aardappels in schaal scheppen en met zeezout bestrooien.

tip

algemeenMisschien wel het makkelijkste en lekkerste groentegerecht. Krielaardappels in de grillmand 'wokken' boven de barbecue. Geen grillmand? Steek de krieltjes op stokjes, bestrijk ze met olie en zo op de grill.