bewaar
Krielaardappels met salsa verde
Krielaardappels met salsa verde
bewaar

Krielaardappels met salsa verde

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

krielaardappeltjes in de schil

30 g

verse basilicum

2 tenen

knoflook

1 eetlepel

kappertjes

2 theelepels

mosterd

5 eetlepels

olijfolie

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • grillmand

  • barbecue

Aan de slag

1

Kook de krielaardappels in een pan water met wat zout in ca. 10 minuten bijna gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maal intussen met een staafmixer of in een keukenmachine de basilicumblaadjes fijn met de knoflook, kappertjes en mosterd. Voeg geleidelijk de olie toe en maal tot een smeuïge saus ontstaat. Breng de salsa verde op smaak met zout en peper. Bewaar de saus eventueel afgedekt in de koelkast.

2

Rooster de aardappeltjes in een goed ingevette grillmand in ca. 10 minuten goudbruin. Schud de mand regelmatig. Schep de krieltjes in een schaal en meng meteen de salsa verde erdoor.

algemeenOf rooster de krielaardappels met verse kruiden: schud voorgekookte krielaardappels om met 2 el olijfolie en enkele takjes salie, oregano, tijm en rozemarijn (uit zakje Italiaanse kruidenmix) en rooster ze in de grillmand goudbruin.