bewaar
Salsa verde
Salsa verde
bewaar

Salsa verde

10 min. bereiden
1 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 zakje

verse basilicum

1 zakje

verse peterselie

2 teentjes

knoflook

100 ml

olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof hakken. Door vulopening olie in dun straaltje in machine schenken en alles tot gladde saus pureren. Salsa overdoen in schaaltje en naar smaak zout en peper toevoegen. Schaaltje afdekken en smaken minimaal 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. mixed visgrill (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), tonijnsteak, entrecote en als dip voor gegrilde groenten.

tip

algemeenPittige variatie: pureer met de kruiden 1 à 2 eetlepels uitgelekte jalapeñopeper uit pot mee. Plus misschien wat takjes koriander voor de liefhebber.