Ingrediënten
6 personen
1 zakje
verse basilicum
1 zakje
verse peterselie
2 teentjes
knoflook
100 ml
olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof hakken. Door vulopening olie in dun straaltje in machine schenken en alles tot gladde saus pureren. Salsa overdoen in schaaltje en naar smaak zout en peper toevoegen. Schaaltje afdekken en smaken minimaal 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. mixed visgrill (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), tonijnsteak, entrecote en als dip voor gegrilde groenten.
Salsa verde

bijgerecht
null personen
150 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof hakken. Door vulopening olie in dun straaltje in machine schenken en alles tot gladde saus pureren. Salsa overdoen in schaaltje en naar smaak zout en peper toevoegen. Schaaltje afdekken en smaken minimaal 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. mixed visgrill (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), tonijnsteak, entrecote en als dip voor gegrilde groenten.
algemeen:Pittige variatie: pureer met de kruiden 1 à 2 eetlepels uitgelekte jalapeñopeper uit pot mee. Plus misschien wat takjes koriander voor de liefhebber.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 zakje verse basilicum
1 zakje verse peterselie
2 teentjes knoflook
100 ml olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine