bewaar
Bloemkool met salsa verde
Bloemkool met salsa verde
bewaar

Bloemkool met salsa verde

Italiaans tintje: de kruidige saus van peterselie, basilicum, knoflook en kappertjes

10 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

bloemkool

15 g

verse basilicum

5 el

extra vierge olijfolie

1½ el

rodewijnazijn

2 tl

dijonmosterd

15 g

verse platte peterselie

2

zoetzure augurken

50 g

kappertjes

1 teen

knoflook

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Italiaans tintje: de kruidige saus van peterselie, basilicum, knoflook en kappertjes

Aan de slag

1

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.

2

Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, azijn, olie en het basilicum in het bakje van de staafmixer. Maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en voeg het zout toe.

3

Doe de bloemkool in een schaal en schep de salsa verde erover.

combinatietipLekker met een karbonade en krieltjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkool met salsa verde

Italiaans tintje: de kruidige saus van peterselie, basilicum, knoflook en kappertjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig