bewaar
Gegrilde biefstuk met salsa verde
Gegrilde biefstuk met salsa verde
bewaar

Gegrilde biefstuk met salsa verde

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 sneetje

vloerbrood

1 el

rodewijnazijn

1 teen

knoflook

1 zakje

verse basilicum

1 zakje

verse munt

3

augurken

4 el

traditionele olijfolie

2

biefstukken

Aan de slag

Snijd korsten van brood. Schenk azijn en 1/2 eetlepel water in diep bord. Week brood hier kort in. Pel knoflook. Verwijder takjes van basilicum en munt. Meg in vijzel of keukenmachine brood, knoflook, augurken, basilicum, munt en olijfolie tot puree. Breng salsa verde op smaak met peper en zout. Verhit grillpan. Bestrijk biefstukken aan beide kanten met resterende olijfolie. Grill biefstukken in hete grillpan in 2-5 minuten naar wens rood, rosé of doorbakken. Keer halverwege. Serveer biefstuk met salsa verde, ovenfrites en broccoli.

tip

algemeenSalsa verde smaakt ook heerlijk bij gebakken kipfilet of karbonade.