Gegrilde biefstuk met salsa verde

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 sneetje vloerbrood
- 1 el rodewijnazijn
- 1 teen knoflook
- 1 zakje verse basilicum
- 1 zakje verse munt
- 3 augurken
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 biefstukken
Advertentie
Bereiden
Snijd korsten van brood. Schenk azijn en 1/2 eetlepel water in diep bord. Week brood hier kort in. Pel knoflook. Verwijder takjes van basilicum en munt. Meg in vijzel of keukenmachine brood, knoflook, augurken, basilicum, munt en olijfolie tot puree. Breng salsa verde op smaak met peper en zout. Verhit grillpan. Bestrijk biefstukken aan beide kanten met resterende olijfolie. Grill biefstukken in hete grillpan in 2-5 minuten naar wens rood, rosé of doorbakken. Keer halverwege. Serveer biefstuk met salsa verde, ovenfrites en broccoli.
Tip:
Salsa verde smaakt ook heerlijk bij gebakken kipfilet of karbonade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gegrilde biefstuk met salsa verde
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde biefstuk met salsa verde
- 1 sneetje vloerbrood
- 1 el rodewijnazijn
- 1 teen knoflook
- 1 zakje verse basilicum
- 1 zakje verse munt
- 3 augurken
- 4 el traditionele olijfolie
Snijd korsten van brood. Schenk azijn en 1/2 eetlepel water in diep bord. Week brood hier kort in. Pel knoflook. Verwijder takjes van basilicum en munt. Meg in vijzel of keukenmachine brood, knoflook, augurken, basilicum, munt en olijfolie tot puree.
Breng salsa verde op smaak met peper en zout.
- 2 biefstukken
Verhit grillpan. Bestrijk biefstukken aan beide kanten met resterende olijfolie. Grill biefstukken in hete grillpan in 2-5 minuten naar wens rood, rosé of doorbakken. Keer halverwege. Serveer biefstuk met salsa verde, ovenfrites en broccoli.