Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Dit voorgerecht - of hapje - is fantastico! Je maakt de bruschetta zelf met ciabatta en knoflookolie.

  • voorgerecht
  • 14 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(433) waardeer
italiaans voorgerecht Dit voorgerecht - of hapje - is fantastico! Je maakt de bruschetta zelf met ciabatta en knoflookolie. 14 stuks
3 433

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Kruis de trosmaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water en schep met een schuimspaan in een kom met ijswater. Ontvel, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng met de tomaten en breng op smaak met de olie, peper en eventueel zout. Snijd het brood in schuine plakken van 1.5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.
  3. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over het geroosterde brood. Beleg de bruschetta met de tomatensalade.

variatietip:

Voor 14 stuks: Besmeer de bruschetta met 125 g ricotta en 80 g parmaham. Snijd 5 g verse bieslook fijn en verdeel over de ham. Besprenkel met wat lekkere olijfolie en bestrooi eventueel met wat zout. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

variatietip:

Voor 14 stuks: Bak 400 g gemengde (gesneden) paddenstoelen goudbruin. Zet het vuur uit en besprenkel met 1 tl truffelolie. Snijd 5 g verse peterselie fijn en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië , januari 2020

Bruschetta met tomaat en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
  • 760 g Tasty Tom trostomaten

Kruis de trosmaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water en schep met een schuimspaan in een kom met ijswater.

3
3

Ontvel, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
4
  • 10 g verse basilicum
  • 1 el extra vierge olijfolie

Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng met de tomaten en breng op smaak met de olie, peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 ciabatta

Snijd het brood in schuine plakken van 1.5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in het midden van de oven.

6
6

Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.

7
7
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over het geroosterde brood. Beleg de bruschetta met de tomatensalade.

variatietip:

Voor 14 stuks: Besmeer de bruschetta met 125 g ricotta en 80 g parmaham. Snijd 5 g verse bieslook fijn en verdeel over de ham. Besprenkel met wat lekkere olijfolie en bestrooi eventueel met wat zout. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

variatietip:

Voor 14 stuks: Bak 400 g gemengde (gesneden) paddenstoelen goudbruin. Zet het vuur uit en besprenkel met 1 tl truffelolie. Snijd 5 g verse peterselie fijn en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.