bewaar
Salade van geroosterde paprika
Salade van geroosterde paprika
bewaar

Salade van geroosterde paprika

20 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

2

paprika's

6

ansjovisfilets

2 tenen

knoflook

1 volle el

kappertjes

1 el

verse oregano

4 el

olijfolie extra vierge

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C . Leg de paprika's op een rooster en schuif het rooster in het midden van de oven. Rooster de paprika's 25 minuten. Leg de paprika's in een kom, dek de kom af met deksel of vershoudfolie en laat ze ca. 15 min. staan.

2

Snijd de paprika's in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadjes.

3

Leg de paprikastukken op een platte schaal en strooi de ansjovisfilets, knoflook, kappertjes en oregano erover. Sprenkel de olijfolie erover.

4

Laat de smaken minstens 30 min. bij kamer­temperatuur intrekken.

tip

algemeenPaprikarolletjes: verdeel over elk stuk paprika wat verkruimelde geitenkaas en oregano en rol ze op. Zet de rolletjes met cocktailprikkers vast.

algemeenIn het hele Middellandse Zeegebied is salade van geroosterde paprika een geliefd gerecht. Dit is een Griekse versie.Het wordt geserveerd als bijgerecht of mezze.