Panzanella met paprika, knoflookolijven & basilicum

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
35
Advertentie
Ingrediënten
- 1 bak trostomaten (5-6 stuks)
- 1 pavé campagnard ((brood), in stukjes)
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 4 el rodewijnazijn
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 rode paprika's (gehalveerd)
- 2 gele paprika's (gehalveerd)
- 1 rode peper (in de lengte gehalveerd)
- 1 potje kappertjes ((100 g), uitgelekt)
- 1 bakje knoflookolijven (125 g)
- 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. onder in kokend water. Laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd de tomaten in vieren. Doe de zaadlijsten in een zeef en duw het vocht er boven een ruime kom uit.
- Meng het vocht met het brood, de olie, azijn en knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en peper. Snijd de paprika in stukken, de peper in dunne reepjes. Meng de tomatenpartjes met de paprika, peper, kappertjes, olijven en het brood. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de salade. Lekker met de biefstuk tagliata (recept op ah.nl/recepten).
Tip:
U kunt deze Italiaanse broodsalade 1 uur van tevoren maken; de smaken trekken dan goed in.

Tomaat ontvellen
instructievideo
- 00:50 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 0 g