bewaar
Geroosterde paprika met ricotta
Geroosterde paprika met ricotta
bewaar

Geroosterde paprika met ricotta

Paprika's roosteren is niet moeilijk. En ze geven deze salade een heerlijke zoetige smaak.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
20 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode paprika's

1

teen knoflook

3 el

extra vierge olijfolie

2 el

balsamicoazijn

1 tl

gedroogde oregano

100 g

ricotta

Paprika's roosteren is niet moeilijk. En ze geven deze salade een heerlijke zoetige smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen.

2

Meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing. Voeg de paprika toe en schep om. Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade.

tip

algemeenJe kunt deze salade maximaal een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de ricotta erover.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.