Geroosterde paprika met ricotta
Paprika's roosteren is niet moeilijk. En ze geven deze salade een heerlijke zoetige smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 rode paprika's
- 1 teen knoflook
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 100 g ricotta
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen.
- Meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing. Voeg de paprika toe en schep om. Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade.
Tip:
Je kunt deze salade maximaal een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de ricotta erover.

Paprika's roosteren en ontvellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 40 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Geroosterde paprika met ricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde paprika met ricotta
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 rode paprika's
Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in brede repen.
- 1 teen knoflook
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl gedroogde oregano
Snijd de knoflook in plakjes. Meng in een kom met de olie, balsamicoazijn en oregano.
- 100 g ricotta
Voeg de paprika toe en schep om. Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade.