bewaar
Geroosterde groenten en ricotta uit de oven
Geroosterde groenten en ricotta uit de oven
bewaar

Geroosterde groenten en ricotta uit de oven

Hoe de groenten hun lekkere smaak krijgen? Door de mix met oregano, balsamico én kaas.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1

courgette

1

paprikamix

1

rode peper

250 g

romaatjes

4 el

arachideolie

1 el

gedroogde oregano

2 el

balsamicoazijn

2 tl

zeezout

250 g

ricotta

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

  • bakplaat

  • bakpapier

Hoe de groenten hun lekkere smaak krijgen? Door de mix met oregano, balsamico én kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2

Meng in de ovenschaal de gesneden groenten met de rode peper, romaatjes, olie, oregano, azijn en het zeezout. Breng op smaak met peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.

3

Stort de ricotta op een met het bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak de ricotta ca. 30 min. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Snijd ondertussen de munt fijn.

4

Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta in stukken erover en serveer.

tip

combinatietipLekker met ciabatta.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.