Groen­ten uit de oven

Beetje olie en kruiden, de oven in en iedereen is verkocht.

  • 1 stuk
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(0) waardeer
Beetje olie en kruiden, de oven in en iedereen is verkocht. 1 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm. Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten. Verdeel de courgette en champignons over 1 of 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in de hete oven.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd ze in parten. Neem de courgette en champignons uit de oven en doe in een schaal om af te koelen. Verdeel de uien en paprika over de bakplaten. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.

Tip:

Dit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.

serveertip:

Serveer het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel als bijgerecht of door ovenschotels en pastasauzen.

bewaartip:

Bewaar het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel in aparte afsluitbare bakken.

Advertentie

Groenten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­ten uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 courgette

Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 500 g champignons

Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten.

4
4

Verdeel de courgette en champignons over 1 of 2 bakplaten bekleed met bakpapier.

5
5
  • 3 el Italiaanse kruidenolie

Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in de hete oven.

6
6
  • 2 zakken paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd ze in parten.

7
7

Neem de courgette en champignons uit de oven en doe in een schaal om af te koelen.

8
8
  • 3 uien
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel de uien en paprika over de bakplaten. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.

serveertip:

Serveer het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel als bijgerecht of door ovenschotels en pastasauzen.

bewaartip:

Bewaar het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel in aparte afsluitbare bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.