bewaar
Geroosterde groenten en ricotta uit de oven
Geroosterde groenten en ricotta uit de oven
bewaar

Geroosterde groenten en ricotta uit de oven

Even snijden, in de oven en je eet vanavond groenten met dat lekkere grillsmaakje.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 zak

paprikamix

400 g

gele biet

4 el

milde olijfolie

1 el

gedroogde oregano

2 el

balsamicoazijn

250 g

Galbani ricotta

300 g

volkorenspaghetti

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Even snijden, in de oven en je eet vanavond groenten met dat lekkere grillsmaakje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

2

Schil en snijd de bieten in parten. Meng de groenten met de el olie, oregano en azijn op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Stort de ricotta naast de groenten op de bakplaat. Rooster samen ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep de groenten halverwege om.

3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de muntblaadjes fijn. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Verdeel de ricotta in stukken erover en serveer de groenten met de pasta.

variatietipEten er geen kinderen mee? Voeg dan bij stap 2 voor wat extra pit 2 rode pepers toe. Snijd hiervoor het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.