Ge­roos­ter­de groen­ten en ri­cot­ta uit de oven

Even snijden, in de oven en je eet vanavond groenten met dat lekkere grillsmaakje.

(74) waardeer
italiaans hoofdgerecht Even snijden, in de oven en je eet vanavond groenten met dat lekkere grillsmaakje. 4 personen
3 74

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  2. Schil en snijd de bieten in parten. Meng de groenten met de el olie, oregano en azijn op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Stort de ricotta naast de groenten op de bakplaat. Rooster samen ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep de groenten halverwege om.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de muntblaadjes fijn. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Verdeel de ricotta in stukken erover en serveer de groenten met de pasta.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Voeg dan bij stap 2 voor wat extra pit 2 rode pepers toe. Snijd hiervoor het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde groenten en ricotta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de groen­ten en ri­cot­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 zak paprikamix

Snijd de uien in parten. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 400 g gele bieten
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el balsamicoazijn

Schil en snijd de bieten in parten. Meng de groenten met de olie, oregano en azijn op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en schep om.

4
4
  • 250 g Galbani ricotta

Stort de ricotta naast de groenten op de bakplaat. Rooster samen ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep de groenten halverwege om.

5
5
  • 300 g volkorenspaghetti
  • 15 g verse munt

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de muntblaadjes fijn.

6
6

Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt.

7
7

Verdeel de ricotta in stukken erover en serveer de groenten met de pasta.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Voeg dan bij stap 2 voor wat extra pit 2 rode pepers toe. Snijd hiervoor het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.