Maaltijdsoep van geroosterde groenten
Met bouillon, balletjes, gegrilde groenten én frisse munt maak je deze heerlijke maaltijdsoep.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 250 g cherrytomaten
- 4 el milde olijfolie
- 1 el gedroogde oregano
- 2 el balsamicoazijn
- 250 g Galbani ricotta
- 2 kippenbouillontabletten
- 1¼ liter water
- 275 g verse rundersoepballetjes
- 15 g verse munt
- 1 verse ciabatta
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
- Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min. Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
- Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de rundersoepballetjes toe en laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabatta-brood in plakjes. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt en serveer met het brood

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 2.005 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Maaltijdsoep van geroosterde groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsoep van geroosterde groenten
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 250 g cherrytomaten
- 4 el milde olijfolie
- 1 el gedroogde oregano
- 2 el balsamicoazijn
Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om.
Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
- 250 g Galbani ricotta
Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min.
Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
- 2 kippenbouillontabletten
- 1¼ liter water
Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook.
- 275 g verse rundersoepballetjes
Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de rundersoepballetjes toe en laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.
- 15 g verse munt
- 1 verse ciabatta
Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabatta-brood in plakjes. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt en serveer met het brood